Neringa FM

Naujienos

Ambersail 2 vejasi konkurentus regatoje Karibuose © Christophe Jouany

[:lt]Ambersail 2 įgula Karibų regatoje vejasi konkurentus![:]

[:lt]

„Šiandien supratome, kad galime kovoti su stipriausiais“,- po sudėtingos trečiosios lenktynių dienos teigė prestižinėje „Les Voiles de St. Barth“ regatoje Lietuvai atstovaujančios „Ambersail 2“ įgulos vadovas Arvydas Paunksnis.

Pasak jo, trečiąją lenktynių dieną įguloje išties įvyko lūžis. Nors faktiniame rezultate Ambersail 2 įgula savo grupėje vis dar treti, nuo artimiausių konkurentų – itin patyrusių profesionalių buriuotojų įgulos „Scallywag“ jie atsiliko vos 3 minutėmis, kai ankstesnėmis lenktynių dienomis šis skirtumas siekė beveik 30 minučių.

Ambersail 2 įgula karibuose © Christophe Jouany

Trečiąją lenktynių dieną regatos dalyviai varžėsi distancijoje aplink Šv. Bartolomėjaus salą. Vėjas siekė tik 12-15 mazgų (6-8 m/s) greitį, tačiau metė iššūkį buriuotojų meistriškumui savo nepastovumu ir nuolatiniais pasisukimais. Pasak organizatorių, itin sudėtinga ši diena turėjo būti tiems, kurie mažiau pažįsta akvatoriją aplink salą.

„Buriuoti aplink Šv. Bartolomėjaus salą niekada nėra lengva. Čia būtina įdėmiai naviguoti, nes distancijoje pasitaiko uolų ir kitų kliūčių. Žinantiems šiuos akvatorijos niuansus iš anksto – tikrai lengviau“,- teigė Lukas Pouponas, varžybų organizatorius.

Pasak „Ambersail 2“ įgulos, kiekviena diena ir valanda ant vandens šiose įtemptose lenktynėse tarp itin stiprių konkurentų yra didžiulė meistriškumo mokykla, leidžianti tobulinti savo manevrus ir darnų įgulos darbą. Trumpose sportiškose distancijose, būtent šie dalykai yra lemiama sėkmingo rezultato dalis, tačiau norint juos iš tiesų ištobulinti ant tokios profesionalios sportinės jachtos kaip „Volvo 65“ klasės „Ambersail 2“ būtinas ilgas ir pastovus darbas. Įgulos teigimu, jachtos pajėgumas maksimaliai atsiskleidžia tik tada, kai visa įgula, kiekvienas jos narys, dirba tiksliai ir preciziškai kaip laikrodžio mechanizmas.

sailing yacht Ambersail 2 St. Barth

Pirmąją vietą lietuvių grupėje (Maxi 1) po trijų lenktynių užima jachtos „Sorcha“ įgula iš Didžiosios Britanijos (kpt. Peter Harrison), antrąją – jachtos „SHK Scallywag“ (kpt. David Witt) įgula iš Honkongo. Balandžio 18 dieną buriuotojų laukia poilsio diena, o tuomet – balandžio 19 ir 20 dienomis dar dvejos lenktynės, po kurių išaiškės regatos nugalėtojai.

[:]