Neringa FM

Naujienos

Diena su Kuro aparatūra plakatas

Diena su „Kuro aparatūra“ skoniais ir garsais

Pernai salyklinio gėrimo bravoras „Kuro aparatūra” nedrąsiai pravėrė savo duris ir pakvietė pasižiūrėti, kaip gimsta šiuolaikinis alus: nuo dulkėse skęstančio salyklo malūno iki kruopštaus, “kaip vaistinėje”, išpilstymo į drūtus butelaičius. Birželio 15 d., šeštadienį, alaus daryklos idėjos autoriai vėl organizuoja “Dieną su “Kuro aparatūra” ir laukia lengediniame „Kablio” (Kauno g. 5, Vilnius) pastate įsikūrusioje darykloje bei ten pat esančioje „Saulės jėgainės“ terasoje.

Praėjusio amžiaus pabaigoje “Kuro aparatūroje” dar dirbo apie 10 tūkstančių žmonių. Šiandieninei “Kuro aparatūrai” kol kas užtenka ir iki 10-ies darbuotojų. Tiesa, pirmoji buvo didžiausia gamykla Vilniuje, keturis dešimtmečius gaminusi įvairiausius kuro siurblius ir purkštuvus. Tuo tarpu antroji savo veiklą pradėjo vos prieš kelis metus, jos darbuotojų skaičius nesiekia nė 10, o ir gamina ji labiau kurą nei aparatūrą.

Kuro aparatūra

Aludaris Gedas su padėjėju Ignu iš anksto užsiregistravusius dalyvius supažindins su šio salyklinio gėrimo gamybos procesu, papasakos „Kuro aparatūros“ įsikūrimo istoriją bei savitą požiūrį. Kaip sako jie patys: „Kompromisas – ne mūsų žodis, taip ir verdame savo alų – be kompromisų. Mėgstame stabilumą, tad mūsų gėrimai subalansuoti ir išieškoti, nesistengiame įtikti šiandienos tendencijoms. Tikime savo katiliuku, kurį japonai vadina juoda padykusia mašina. Tikime ir tuo, kad kur jį pamatysi, visada žinosi, kad šis alus gerose rankose.“

Šiuo metu „Kuro aparatūroje“ verdami 5 skonių gėrimai: „Marakešas“ – besiformuojančio stiliaus „hopfenweizen“, derinančio tradicinį bavarišką kvietinį su naujoviškais sauso apyniavimo eksperimentais, „Maukas“ – hibridinis „smash“ tipo vilnietiškas elis su Vienos salyklu, „Cascade“ apyniais ir angliškomis mielėmis, „NemieGOSE PareiGOSE” – tradicinis vokiškas „Gose”, išsiskiriantis subtiliai paryškintu apynių aromatu, „Dvejenas“ – „karibietiškas dubbelis“: belgiškas „Dubbel“ su Muskovado cukrumi ir datulių sirupu ir „Sir Boxeur“ – sezoninis „Bock“ elis su karčiųjų apelsinų žievelėmis ir kmynais.

Bus pristatyti ir keletas naujų skonių: viešbučio „Pacai“ užsakymu virtas eglių spyglių aromato „Sakai sakai“ bei pirmasis bravoro „Indian pale ale“ stiliaus gėrimas. Pasistiprinimui „Kuro aparatūros“ vaikinai kartu su „Saulės jėgainės“ virtuvės šefais ruošia japoniško stiliaus „katsu“ sumuštinius.

Muzikiniu fonu taip pat pasirūpins „Kuro aparatūra“. Vieša paslaptis, jog bravoro įkūrėjai – praeityje ir dabartyje gerai žinomų didžėjų komandų „One Ear Stereo“, „Mondayjazz“, „Juoduomenė“ atstovai. Prie grotuvų visą pusdienį sukinėsis Tadas Quazar, Psychotropin ir Gedas Belzė, o vakaro kuliminacija taps gyvos muzikos grupės „shishi“ pasirodymas.

Viskas kaip ir pernai, tik kiek trankiau. Birželio 15-ąją „Kuro aparatūra“ atveria savo duris ekskursijoms, o vėliau kviečia į „Saulės jėgainės“ terasą aptarti įspūdžių ir praleisti vakaro su specialiai renginiui paruoštu gėrimų, maisto ir muzikos meniu.

Renginio nuoroda

Parengė Darius Kasparas

Please follow and like us:
error
    Facebook
    LinkedIn
    Follow by Email