Neringa FM

Naujienos

andrius mamontovas

[:lt]A. Mamontovas po 5 metų pertraukos pristato naują dainą[:]

[:lt]

Vienas populiariausių Lietuvos atlikėjų, kultinės grupės „Foje” lyderis Andrius Mamontovas pristato dainą „Nesvarbu”. Šis kūrinys – pirma nauja atlikėjo kompozicija, pasirodanti beveik po 5 metų pertraukos.

Pristatydamas kūrinį „Nesvarbu”, A. Mamontovas prisipažįsta, kad dar šiemet turėtų pasirodyti ir naujas jo albumas. Jeigu plokštelė išvys dienos šviesą dar 2019-aisiais, tai bus pirmas studijinis vilniečio įrašas nuo 2015 m. išleisto albumo „Degančios akys“. Pastaraisiais metais hito „Marso kanjonai“ kūrėjas išleido du elektroninius albumus ir plokštelę „Kibernetiniai žaislai“ – įrašą, kuriame į elektroninį rūbą buvo įvilkti senieji jo kūriniai. Neseniai išleista ir naujoji albumo „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ simfoninė versija.

„Nauja daina gimė gan spontaniškai ir netikėtai. Tačiau čia, ko gero, ir slypi didysis muzikos žavesys. Šį kūrinį kiekvienas turi pritaikyti sau, todėl kalbėti apie paslėptas metaforas man, kaip autoriui, būtų ne visai teisinga”, – kalbėjo Andrius Mamontovas.

Muzikantas prisipažįsta, kad ši daina taps pirmuoju būsimo naujo albumo šaukliu. Nepaisant to, kad kol kas nėra aišku, kada plokštelė išvys dienos šviesą, A. Mamontovas teigia, kad visos jo dainos jau yra sukurtos, o įrašai – įsibėgėja. Naujas albumas bus jau dvidešimtas A. Mamontovo diskografijoje.

Pastarieji keleri metai grupės „Foje“ lyderiui buvo išties ypatingi. Prieš porą metų A. Mamontovas didžiausiose Lietuvos arenose drauge su gerbėjais atšventė savo penkiasdešimtmetį. Į šiuos proginius koncertus visi bilietai buvo išpirkti likus daugiau kaip mėnesiui iki pasirodymų. Praėjusių metų gruodžio mėnesį atlikėjas surengė dar vieną išskirtinį žygį – žymiausioje pasaulio įrašų studijoje „Abbey Roads“ drauge su Lietuvos kameriniu orkestru iš naujo įrašė savo 1998 m. išleistą plokštelę „Šiaurės naktis. Pusė penkių“. Vėliau buvo surengtas „simfoninis“ šio albumo pristatymo turas. A. Mamontovas prisipažino, kad koncertuoti su orkestru buvo sena jo svajonė.

[:]