Neringa FM

Naujienos

RS-280 2019 sezono pradžia 04

[:lt]Startavo RS-280 Lietuvos buriavimo lygos sezonas[:]

[:lt]Vasariškai šiltą savaitgalį su lengvais vėjais, tačiau dideliu sportiniu azartu Kauno mariose nacionalinės „RS-280“ jachtų klasės buriuotojai pradėjo 2019 metų Lietuvos buriavimo lygos sezoną.

„Jau po pirmojo etapo akivaizdu, kad sezonas bus įdomus. Tarp buriuotojų vyksta kartų kaita, į priekį vis drąsiau veržiasi ir patyrusiems buriavimo vilkams ant kulnų lipa jaunimas – tie, kurie tik neseniai baigė aktyvų buriavimą olimpinėmis klasėmis arba netgi vis dar tęsia savo sportinę karjerą“,- po savaitgalio ant vandens džiaugėsi vyriausiais varžybų teisėjas Rolandas Žentelis.

RS-280 2019 sezono pradžia 13

Šeštadienį dėl štiliaus pirmosios lenktynės buvo nutrauktos ir likusią dieną buriuotojams teko praleisti ant kranto. Sekmadienį pūstelėjus šiek tiek stipresniam vėjui buriuotojai jau susirungė trejose lenktynėse. Pirmųjų ir trečiųjų lenktynių metu pirmąją vietą užtikrintai užėmė kapitono Sauliaus Pajarsko vadovaujama ir Lietuvos buriavimo lygos čempionų titulą ginanti jachtos „Raganosis“ įgula. Po pirmojo etapo jie turi surinkę 4 taškus ir laikosi pirmoje bendros įskaitos vietoje.

Jachtos „Raganosis“ įgula pirmavo ir pirmoje antrųjų lenktynių distancijos pusėje, tačiau distancijai artėjant finišo link, į priekį išsiveržė ir finišo liniją pirmoji kirto jauno vairininko Domanto Juškevičiaus vairuojama jachta „Levante“. Šios jachtos įgula pirmų lenktynių metu buvo antri, trečiųjų – septinti. Bendroje įskaitoje po pirmojo etapo jie užima antrąją vietą ir yra surinkę 10 taškų.

Lygiai tiek pat – 10 taškų – turi ir trečiosios vietos laimėtojai – kapitono Ramūno Sakalausko vadovaujama jachtos „Alfeta“ įgula.

Pasak R. Žentelio, taškų lygybė, nedideli jų skirtumai ir vos kelias sekundes besiskiriantys finišo laikai rodo, kad „RS-280“ jachtų klasės laivynas šį sezoną kovą pradeda su artima kova ir kiekviena įgula yra pasiruošusi kovoti dėl pergalės ir kuo aukštesnės vietos bendroje turnyrinėje lentelėje.

Nacionaline klase vadinamos jachtų klasės sportinis sezonas šiemet susidės iš 5 varžybų formatų – Lietuvos buriavimo lygos, Buriavimo čempionų lygos, „Match Race“ lenktynių. Lietuvos buriavimo čempionato ir „Kuršių marių regatos“. Visų šių varžybų rezultatai bus sumuojami, o daugiausiai taškų per jas visas surinkusi įgula iškovos prestižinį „Grand Prix“ apdovanojimą, skiriamą įgulai, įrodžiusiai savo pranašumą skirtingomis sąlygomis ir skirtinguose lenktynių formatuose.

Lietuvos buriavimo lygos rezultatai po I etapo:

  1. „Raganosis“ (S. Pajarskas) – 4 t.
  2. „Levante“ (M. Kavaliauskas) – 10 t.
  3. „Alfeta“ (R. Sakalauskas) – 10 t.
  4. „LTU333 by UNOHUB“ (G. Sirvidas) – 13 t.
  5. „Zig Zag“ (A. Mieliauskas) – 15 t.
  6. „Presto“ (G. Kažemekaitis) – 15 t.
  7. „Hornas“ (Š. Abraitis) – 20 t.
  8. „Barta“ (S. Steponavičius) – 21 t.
  9. „Verdenė Plius“ (G. Lukoševičius) – 30 t.

[:]